TOP-3.2.1-16-SO1-2019-00030
A Közösségi ház épületenergetikai fejlesztése Vörsön

A Közösségi ház épületenergetikai fejlesztése Vörsön


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Támogatási szerződés száma:             TOP-3.2.1-16-SO1-2019-00030

Projekt címe:                                       A Közösségi ház épületenergetikai fejlesztése Vörsön

Kedvezményezett:                                Vörs Község Önkormányzata

Szerződött támogatás összege:            49 389 808 Ft

Támogatás mértéke:                            100%

Projekt befejezés dátuma:                    2023.02.28.

 

 

A projekt célja az volt, hogy a pályázatban szereplő önkormányzati intézmény hatékonyabb energiahasználatát, racionálisabb energiagazdálkodását elősegítse azáltal, hogy az önkormányzati épület energiahatékonyságot célzó felújítása és fejlesztése megvalósul. Ezzel több cél is elérésre került: egyrészt a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának csökkentését szolgálják, másrészt a hazai megújuló energiaforrások fokozottabb használatát érjük el, mivel a magyar átlag elmarad az EU átlagtól, harmadrészt pedig a projekt keretein belül a megújuló energiaforrások elérhetőbbé váltak, a helyi és környékbeli lakosság megismerték ezek működését, hatékonyságát, ezáltal ösztönözzük őket ezen technológiák használatára.

 

A projektben fejlesztendő épület leromlott műszaki állapotban volt, az energiahatékonyságot célzó felújítással jelentős eredményeket értünk el.

 

A fejlesztést megelőzően az épület energetikailag elavult állapotban volt. Hagyományos építési móddal épült, nyeregtetős, tégla falazatú épület, az épület egyik bővítménye lapos tetővel rendelkezik. A határoló szerkezetek hőveszteség tényezője nem felelt meg a jelenlegi követelményszintnek. Gépészete korszerűtlen, pazarló volt. Az épületbe az akadálymentes bejutás nem volt biztosított, a projekt keretében akadálymentes wckerült kialakításra. A projekt helyszíne: Közösségi ház - 8711 Vörs, Ady Endre u. 1. Az energetikai szakember által végzett felmérés alapján, a szakember javaslataira az alábbi tevékenységeket valósítottuk meg: Önkormányzati tulajdonú épületek energiahatékonyság-központú fejlesztése, külső határoló szerkezeteik korszerűsítése által, Maximum háztartási méretű kiserőmű (HMKE) fotovillamos rendszer kialakítása saját villamosenergia-igény kielégítése céljából, Fosszilis energiahordozó alapú hőtermelő berendezések korszerűsítése, cseréje, és a kapcsolódó fűtési és HMV rendszerek korszerűsítése, Akadálymentesítés.

 

Az épület funkcióját tekintve, könyvtár, klub-foglalkoztató és közcélú szabadidős létesítményként (sportterem) működik.Felhasználónév:
Jelszó: